Insights

Ineor and Mendix on the way to the digital transformation of Slovenia

Tuesday, August 16th 2022
Ineor and Mendix on the way to the digital transformation of Slovenia Sreda, 25. 5. 2022, Ljubljana

Ineor d.o.o., svetovno vodilno podjetje za razvoj programske opreme, in Mendix, Siemensovo globalno vodilno podjetje na področju razvoja sodobnih podjetniških aplikacij, naznanjata partnerstvo, s katerim lahko Ineor Slovenijo opolnomoči z nizkokodno ali brezkodno tehnologijo za hitrejšo in lažjo izdelavo aplikacij. To partnerstvo s podjetjem Mendix krepi dolgoletno, zaupanja vredno partnerstvo med podjetjem Ineor in Siemens ter utrjuje zavezanost podjetja Ineor soustvarjanju digitalno naprednega slovenskega gospodarstva.

Medtem ko gospodarska industrija doživlja hitre preobrazbe in digitalizacijo svojih poslovnih procesov ter se sooča z napornim obvladovanjem tveganj, je nujno, da se podjetja odločijo za rešitve IT, ki povečajo učinkovitost, optimizirajo vire in povečujejo dohodke.

S tem partnerstvom bo Ineor podjetjem v Sloveniji omogočil, da čim bolje izkoristijo zmožnosti nizkokodnih in brezkodnih aplikacij za hitre in sodobne rešitve v industriji, proizvodnji, maloprodaji, javnem sektorju, telekomunikacijah, finančnih storitvah in drugih panogah. S platformo Mendix lahko stranke podjetja Ineor digitalno preobrazijo svoje poslovanje brez previsokih naložb v obsežne tehnološke zmogljivosti in strokovno znanje svojega kadra.

»Zelo smo veseli, da sodelujemo s podjetjem Mendix ter skupaj omogočamo boljše življenje in boljše poslovne rezultate. Prepričani smo, da je naša domovina, Slovenija, pripravljena uporabiti nizkokodno in brezkodno tehnologijo, ki je splošno sprejeta med vodilnimi svetovnimi podjetji, ter sprejeti hitrejši in lažji pristop k izdelavi aplikacij,« opisuje direktor podjetja Ineor Dejan Spasovski.

O podjetju Ineor:


Ineor je izjemno uspešno, vodilno in stabilno mednarodno podjetje, ki razvija programsko opremo za velika večnacionalna podjetja, večinoma vodilne na svojem področju delovanja. S sedežem v Ljubljani ter pisarnama v Mariboru in na Dunaju razvija inovativne rešitve, ki so uvedene po vsem svetu v več področnih industrijah, tako v zasebnem kot javnem sektorju.

V preteklih letih so veljali za glavnega izvoznika storitev IT v tujino ter omogočili digitalno preobrazbo mnogih industrij in držav. Na trgu so prepoznavni po naprednih rešitvah, narejenih z najnovejšimi tehnologijami in popolno osredotočenostjo na naročnika. Njihovi izdelke veljajo za vodilne po Gartnerju, prodorni so na področju nizkokodnih in brezkodnih rešitev, sodelujejo z NASO v okviru vesoljskega programa, nedavno pa so na razstavi EXPO v Dubaju odprli tudi lasten poslovni center za umetno inteligenco.

Danes so strokovnjaki na področjih umetne inteligence in digitalne preobrazbe, zato lahko tehnologije prihodnosti prinesejo tudi domov, v Slovenijo. Skladno s tem stremijo k prenosu znanja in spodbujanju rabe umetne inteligence na slovenskem trgu z raznimi ministrstvi. Prav tako v okviru svoje akademije znanja, v kateri sodelujejo svetovno znani strokovnjaki s področja umetne inteligence z univerz in iz različnih panog, skrbijo za stalen razvoj lastnega kadra.

Recept za nadaljnji uspeh podjetja sta predvsem razvoj najsodobnejših rešitev IT in digitalizacija družbe 5.0. Vizija podjetja je postati najbolj prizadevno, inovativno in zaupanja vredno podjetje za programske rešitve na svetu ter s tem Slovenijo dvigniti na sam vrh razvitih držav.

O podjetju Mendix:


Mendix, Siemensovo podjetje, hitro postaja gonilo digitalne preobrazbe podjetij. Njegova vodilna nizkododna in brezkodna platforma ter izčrpen ekosistem združujeta najnaprednejšo tehnologijo za podporo rešitvam, ki povečujejo vključenost kadrov, racionalizirajo delovanje in lajšajo zastoje na področju IT. Ustanovljen na osnovah abstrakcije, avtomatizacije, storitev v oblaku in sodelovanja Mendix dramatično poveča produktivnost razvijalcev in opolnomoči množico ne tako tehničnih, temveč bolj laičnih razvijalcev, da ustvarijo aplikacije. Platforma je priznana kot vodilna in vizionarska s strani vodilnih industrijskih analitikov, zato je platforma v oblaku odprta, razširljiva, okretna in preizkušena. Od umetne inteligence in obogatene resničnosti do inteligentne avtomatizacije je Mendix hrbtenica digitalnih podjetij. Nizkokodno podjetniško platformo Mendix je sprejelo že več kot 4000 vodilnih podjetij v 46 državah.

Our Insights